Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Achttien maanden cel voor aanranding van 15-jarig meisje op de trein

Achttien maanden cel voor aanranding van 15-jarig meisje op de trein

Nieuws
08/02/2023

Een 15-jarig meisje zat op 30 juni 2022 rond 16.20 uur op de trein van Oostende naar Brugge. De wagon was zo goed als leeg, maar toch kwam de beklaagde naast haar zitten. S. begon eerst in gebroken Nederlands en vervolgens in het Engels persoonlijke vragen te stellen. Plots begon hij ook over haar bovenbeen te wrijven. Het slachtoffer maakte duidelijk dat ze dat niet wilde, maar de beklaagde wreef ook nog over haar gezicht en door haar haar.

Op een bepaald moment nam het meisje de benen, maar ze werd gevolgd door de Pool. Toen de treinbegeleider het tafereel opmerkte, zei S. dat het slachtoffer zijn zusje was. Uiteindelijk kon de dertiger in het station van Brugge opgepakt worden. De beklaagde was duidelijk onder invloed van alcohol. Hij beweerde dat hij enkel de weg wilde vragen aan het meisje.

Op 4 juli probeerde een man van twee meter groot aan de achterkant van het station van Brugge een praatje te slaan met enkele vrouwen. Een 30-jarige vrouw maakte duidelijk dat ze daar geen trek in hadden en keerde hem de rug toe. Op dat moment kneep de beklaagde in het achterwerk van de vrouw. De feiten werden gefilmd door een van haar vriendinnen.

De verdediging vroeg voor alle feiten de vrijspraak, maar de rechter oordeelde dat de ontkenning van de beklaagde ongeloofwaardig was. Ondergeschikt werd met succes gevraagd om een deel van de straf met uitstel op te leggen. Piotr S. is ook voor vijf jaar zijn burgerrechten kwijt. Aan het slachtoffer van de feiten op de trein moet hij een schadevergoeding van 2.000 euro betalen. 

Auteurs: 
Belga