Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

800 tractoren rijden dwars door West-Vlaanderen naar Brussel

800 tractoren rijden dwars door West-Vlaanderen naar Brussel

Nieuws
03/03/2023

De eerste protesterende boeren zijn op de middag toegekomen aan de Havenlaan in Brussel. Er worden 3.000 boeren op hun tractor verwacht, van wie zowat 1.000 jonge boeren. Veel tractoren dragen slogans om het uitblijvende stikstofakkoord en het landbouwbeleid aan te kaarten: onder meer 'Met Demir aan de top, is het landbouwbeleid een flop', 'mijn toekomst onzeker, uw eten ook' en 'Vlaanderen, laat de boer boer zijn' zetten de boodschap van de boeren kracht bij. 

Van de Havenlaan vertrekken de tractoren omstreeks 12.30 uur à 13.00 uur in colonne naar het kruispunt Kunst-wet.

(lees verder onder de foto in Vichte)

 

Bekijk ook:

Indrukkende dronebeelden uit Oedelem

Vanuit de lucht zien de colonnes er indrukwekkend uit. We kregen dronebeelden van Gerrit Nemegeer van het verzamelpunt vanmorgen om 7 uur in Oedelem (zie hieronder).

"De beelden zijn gemaakt op het verzamelpunt in Oedelem op het kruispunt van de Knesselarestraat en de Schipperstraat. Van daaruit reden ze richting Lievegem om aan te sluiten op de grotere colonne tractoren die van Eeklo naar Gent reden", vertelt Gerrit.

Met de tractor naar school

Naast de actie in Brussel waren er ook steunacties in de provincie. Zo trokken kinderen van landbouwers met de tractor naar school vanmorgen. Soms gebeurde dat met de grote tractor van mama of papa. Ofwel kozen ze voor hun eigen speelgoedtractor zoals hieronder in de Vrije Basisschool De Driespan in Zevekote en ook in een school in Oostnieuwkerke.

 

Parlementslid Loes Vandromme helpt mee op boerderij

Terwijl de landbouwers actie voerden in Brussel ging Vlaams parlementslid en schepen in Poperinge Loes Vandromme meehelpen op een boerderij in Reningelst.

"Vandaag verzamelen duizenden boeren in Brussel, maar ondertussen wordt er verder voor de boerderij gezorgd door duizenden andere boeren en boerinnen. Ik ging vandaag eens niét naar Brussel, maar ging lang bij Katrien Deraedt uit Reningelst om haar een handje te helpen terwijl haar man Johan met zijn collega’s naar Brussel reed", zegt ze.

Auteurs: