Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

4 jongeren mogen centrum Oostende niet meer in: 'ze spuwen en zijn verbaal agressief'

4 jongeren mogen centrum Oostende niet meer in: 'ze spuwen en zijn verbaal agressief'

Nieuws
27/06/2023

Sinds begin juni veroorzaken de vier jongeren overlast in de buurt van beide centrumstraten. Ze vallen passanten en klanten van horecazaken lastig. Ze spuwen op hen, zijn verbaal agressief en gooien waterballonnen vanuit een parkeertoren naar beneden.

Tegen de vier personen start de politie nu een procedure van plaatsverbod op. “Zo’n plaatsverbod komt er niet na één voorval, maar na herhaaldelijke vaststellingen. Alles zit vervat in een lijvig dossier”, benadrukt korpschef Philip Caestecker. “Het viertal mag een maand lang niet in het centrum komen op straffe van bestuurlijke opsluiting en een GAS-boete. Ook de wijk Hazegras, fuiven, evenementen en strandbars zijn dan verboden terrein. De maatregel kan nog twee keer telkens met één maand worden verlengd.”

Daad bij het woord

Burgemeester Bart Tommelein bekrachtigt de plaatsverboden. “We zetten al lang in op veilig en aangenaam uitgaan in de stad. We laten het plezier en de positieve vibe in de uitgaansbuurt niet vergallen door een paar onruststokers. We hadden al gewaarschuwd dat we niet zouden aarzelen om veelplegers een plaatsverbod op te leggen. We voegen de daad bij het woord.”

Auteurs: