Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

36 en 40 maanden effectief voor brutale verkeersagressie

36 en 40 maanden effectief voor brutale verkeersagressie

Nieuws
05/09/2016

Op 4 mei van dit jaar kreeg een twintiger uit Heule zware klappen op het Conservatoriumplein in Kortrijk. Aanleiding was een discussie over zijn rijgedrag. Hij zou even daarvoor kort geremd hebben. De twee mannen reden net na hem. Zij moesten ook op hun rem trappen. De man kreeg minstens zestien slagen en schoppen, ook nadat hij al op de grond lag. Daarna deden beide daders nog alsof ze hem gingen aanrijden.

Spijt

De Kortrijkzanen ontkenden niet dat ze slagen uitdeelden, maar nuanceerden de context van de feiten. Ze hadden allebei veel gedronken en herinneren zich niet alle details meer.  Aanvankelijk deelde maar een van de twee beklaagden slagen uit. De andere man kwam pas later bij de vechtpartij. "Hij zat tijdens een groot deel van het gevecht nog in de wagen. Hij heeft een tik uitgedeeld en heeft daar spijt van", zei zijn raadsman Filip De Reuse. Hij vroeg een werkstraf voor zijn cliënt, gezien zijn kleiner aandeel in de feiten.

Beide mannen krijgen een effectieve gevangenisstraf opgelegd, van 3 jaar en 40 maanden. Ze moeten ook boetes betalen van 1.200 euro.

Het slachtoffer heeft nog steeds problemen met zijn enkel, ten gevolge van de slagen. Hij krijgt een provisionele schadevergoeding van 3.000 euro. Er wordt een deskundige aangesteld die de gevolgen verder moet onderzoeken.

Auteurs: