Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

14-jarigen op heterdaad betrapt bij inbraak zwembad

14-jarigen op heterdaad betrapt bij inbraak zwembad

Nieuws
03/06/2014

De jonge gasten waren de cafetaria van het stedelijke zwembad binnengedrongen en stopten chips, snoep, en drank weg in dozen en vuilnisbakken. De uitbater van de cafetaria had de politiediensten verwittigd omdat het automatische alarm van zijn zaak op zijn gsm was afgegaan. De politie snelde meteen ter plaatse en kon de dieven op heterdaad betrappen. Het ging niet om een georganiseerde dievenbende, maar om twee minderjarigen van amper veertien jaar.

"Ze hadden eerst op het dak een lichtkoepel ingesmeten. De sprong van daaruit naar binnen was echter te hoog. Ze zijn vervolgens naar de ingang van het zwembad gelopen, waar ze de schuifdeuren forceerden'', zegt uitbater Michael Fordeyn.

Jeugdrechtbank

De jonge dieven liepen meteen in de richting van de cafetaria, waar ze lege dozen bijeenzochten en vuilbakken leegden. Daarin probeerden ze zoveel mogelijk chips, snoep, en drank weg te stoppen. De daders zijn afkomstig uit Oostende en Wallonië. Een van hen was ondanks zijn jonge leeftijd geen onbekende voor de politie. Ze worden ter beschikking gesteld van de jeugdrechtbank.