Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

120 onteigeningen nodig voor nieuwe fietspaden langs N382 in Anzegem

120 onteigeningen nodig voor nieuwe fietspaden langs N382 in Anzegem

Nieuws
31/08/2020

Bij 120 percelen moet een strook langs de straatkant worden ingenomen. De totale kostprijs van het fietspadenproject wordt geschat op vijf miljoen euro.  Dat blijkt uit het antwoord van minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open Vld) op een parlementaire vraag van Vlaams Volksvertegenwoordiger Bert Maertens (N-VA).

In 2018 keurde de Vlaamse Regering de projectnota goed voor de realisatie van nieuwe fietspaden langs de N382 tussen Anzegem en Waregem. “Tussen 2014 en 2018  gebeurden er op dit gedeelte van de gewestweg maar liefst 28 ongevallen waarbij er in totaal 37 licht- en zwaargewonden vielen. Onder de slachtoffer waren er 22 automobilisten, zes bromfietsers, zeven fietsers en twee motorrijders. De nieuwe fietspaden zullen de verkeersveiligheid verhogen op dit gedeelte van de N382”, weet Bert Maertens.

1,5 miljoen euro voor alle onteigeningen

Het ontwerp van de fietspaden en de riolering is grotendeels af. “Nu moet een studiebureau worden aangesteld om het bestek uit te werken. Ook de omgevingsvergunningsplannen en het omgevingsvergunningsdossier moeten nog afgewerkt worden. Daarnaast moet er bij 120 percelen een strook ingenomen worden langs de straatkant. De Vlaamse Regering raamt de kosten hiervoor op 1,5 miljoen euro. Dit jaar wordt alvast een eerste schijf van 500 000 euro uitgetrokken. Het volledige project wordt geschat op vijf miljoen euro”, besluit Maertens.