Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

12 maanden cel voor dodelijke val aan zomerbar Langemark

12 maanden cel voor dodelijke val aan zomerbar Langemark

Nieuws
24/06/2019

Het slachtoffer liet in het ziekenhuis het leven, enkele dagen na een kwalijke val op het achterhoofd. Het incident gebeurde eind september 2017, op de laatste openingsavond van zomerbar Le Jardin in Langemark. Het slachtoffer was de zomerbar gaan bezoeken met twee vrienden. Allemaal hadden ze die avond stevig gedronken, en buiten ontstond een discussie over de autosleutels. Volgens de rechtbank gebeurde de duw niet uit wettige zelfverdediging.

 

De broer van de dader stond ook terecht voor slagen en verwondingen maar de rechter sprak hem vrij. Het openbaar ministerie had voor de eerste beklaagde 1 jaar effectieve celstraf gevraagd. “De familie voelt zich gesterkt door het feit dat de rechtbank hun visie is gevolgd en ook begrip getoond heeft voor hun leed,” zegt hun advocaat Chrisitine Onraet. “ik heb het gevoel dat ze zich zullen kunnen vinden in dit vonnis, maar we moeten het nog bespreken.”

Vrijspraak gevraagd

De dader zelf had de vrijspraak gevraagd, volgens hem greep het slachtoffer hem eerst bij de keel en gaat het dus om wettelijke zelfverdediging, maar volgens de rechter klopt dit niet. “Wij hadden de vrijspraak gevraagd,” zegt advocaat Sara Leysen. “Dus wij zullen ons beraden over het vonnis. We zullen de motivering bekijken en dan zijn er uiteraard nog mogelijkheden. Al bij al is de straf zeker niet zo streng. De straf houdt rekening met de jonge leeftijd van mijn cliënt en dat is ook heel belangrijk.”

 

Lees ook: