Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

100 extra jobs bij Alpro Wevelgem

100 extra jobs bij Alpro Wevelgem

Nieuws
02/06/2016

Daarnaast worden 160 nieuwe banen gecreëerd, waarvan 100 in Wevelgem. Alpro ziet de markt van plantaardige drinks en voedingsproducten jaar na jaar fors toenemen. Het gaat om het derde jaar op rij van miljoeneninvesteringen door Alpro. Vorig jaar werd 80 miljoen euro geïnvesteerd en werden 200 extra medewerkers aangeworven.

Sinds 2012, toen Alpro zijn bestaande gamma van drinks en voedingsproducten op basis van soja uitbreidde met de lancering van drinks op basis van amandel en hazelnoot, investeerde Alpro al 155 miljoen euro in nieuwe productielijnen en uitbreiding van het productgamma.

Nieuwe productielijnen

Bernard Deryckere, CEO van Alpro, geeft aan dat de investeringen ervoor moeten zorgen dat de productiecapaciteit met een kwart toeneemt. "We investeren onder meer in nieuwe productielijnen, nieuwe verpakkingslijnen, in de opbouw van een volledig geautomatiseerd magazijn en in andere logistieke verbeteringen", aldus Deryckere.

Alpro realiseerde vorig jaar een omzet van 480 miljoen euro en telde eind vorig jaar 1.110 werknemers in Europa, waarvan 780 in België. Het voedingsbedrijf heeft drie productievestigingen in België, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.

Auteurs: