Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

1 jaar voor verkiezingen: nieuwe partij GBVV wil verschil maken

1 jaar voor verkiezingen: nieuwe partij GBVV wil verschil maken

Nieuws
09/06/2023

De nieuwe partij neemt het niet alleen op voor de boeren, maar gaat breder en mikt op alle kiezers. Ze wil een compleet andere manier van besturen.

"Voor alle burgers"

Agro-vastgoedspecialist Filip Boone uit Pittem is één van de stichters van de nieuwe partij ‘Gezond Burgerverstand Vlaanderen’. "We hebben lang getwijfeld om er ‘Gezond Boerenverstand Vlaanderen’ van te maken. Maar we komen tot de conclusie: we zijn een partij voor alle burgers. Niet alleen voor de boeren. De boeren zijn met te weinig. Er zijn nu nog 23.000 actieve boeren in Vlaanderen."

En dus mikt GBVV op iedereen die zich niet meer herkent in het politieke gebeuren.

"Het is altijd diezelfde gemixte soep die naar boven komt: nooit eens spaghettisaus of groenteschotel. Altijd diezelfde gemixte soep en dat zijn we beu", zegt Filip Boone.

Haalt GBVV kiesdrempel?

De wortels van GBVV liggen in de strenge coronamaatregelen, het stikstofakkoord was de druppel. GBVV is niet links of rechts, maar situeert zich in het centrum.

"Wij zijn voor de toekomst, we willen vooruit gaan… Links-rechts neen. Wij willen niet langers dat mensen in hokjes gestopt worden. Want net door die hokjes zorgt de politiek ervoor dat alles beheersbaar is."

Vraag is of GBVV de kiesdrempel zal halen…

"Ik denk dat de stemmen van elke partij zullen komen. Wij mikken niet op proteststemmen, ook niet om bepaalde partijen de dieperik in te duwen. Maar binnen elke partij zijn mensen misnoegd. GBVV zal voorlopig alleen opkomen bij de Vlaamse verkiezingen, maar sluit ook de federale verkiezingen niet uit", besluit Filip Boone